Avlägsna fettdepåer utan kirurgiskt ingrepp

Lipolysinjektioner är en metod som används för att bli av med lokala fettdepåer, precis som fettsugning. Det kan vara ett alternativ till fettsugning i de fall patienten av olika anledningar vill undvika ett kirurgiskt ingrepp. Områden som kan behandlas med lipolys är ansikte, lår, höfter, buk, armar och knän.

Lipolys injiceras i fettvävnaden i det område där fettdepån finns. Fettcellerna löses upp och tas om hand av kroppen. Fettet bryts ner och transporteras genom blod och lymfa ut från kroppen. De fettceller som lösts upp är permanent förstörda och innebär att de fettdepåer som behandlats blir permanent reducerade under förutsättning att patienten inte ökar i vikt i övrigt.

Patienten behandlas ett antal gånger med den här metoden. Varje behandling tar cirka 1h. En viss effekt uppnås ofta redan efter första behandlingen, men det slutgiltiga resultatet syns efter ett antal månader.

Behandlingen passar bäst för personer som har besvärliga fettansamlingar på något/några ställen på kroppen. Du bör vara helt frisk för att kunna genomgå behandlingen. Den passar exempelvis inte för sojaallergiker, hjärtsjuka eller diabetiker.

Det kan förekomma blåmärken efter behandlingarna som oftast försvinner efter någon vecka. Behandlingen är så gott som smärtfri.

En behandling kostar ofta runt 3000:-. Många kliniker och salonger erbjuder paket med olika antal behandlingar och priset blir då lägre.