Litteratur om viktminskning

Här listar vi några bra böcker om att gå ner i vikt. Dessa ger bra råd och tips om hur du bäst går ner i vikt samt behåller din målvikt.

Få hjälp med din viktminskning

Köp Varför går jag inte ner i vikt? hos Bokus

Varför går jag inte ner i vikt?

av Sten Sture Skaldeman

Vill du veta varför du inte går ner i vikt? I den här boken finns svaret!

Vill du veta varför din viktminskning stannat upp och hur du ska få fart på den igen? Här får du svaret på det också!

I Varför går jag inte ner i vikt? sammanfattar Sten Sture Skaldeman sina erfarenheter från de tiotusentals elever som han har hjälpt att gå ner i vikt.

Bland ämnena:

– Sätt fart på fettförbränningen
– Sötsuget
– En otrygg kropp
– Du missar hälsovinsterna
– Du dricker för mycket alkohol
– Att ta hänsyn till hormonella effekter
– Vad betyder känslighet för olika födoämnen?
– Fakir – när inget annat hjälper
– Hur undviker man att gå upp igen?

Ingen annan bok i Sverige bygger på så stor samlad erfarenhet. Varför går jag inte ner i vikt? innehåller hundratals frågor med Skaldemans samma lättlästa, roliga sätt att svara som i “Frågor och svar om Skaldemans diet”.

Köp den hos Bokus.

Köp Forma kroppen och maximera din prestation

Köp Forma kroppen och maximera din prestation hos Bokus

Forma kroppen och maximera din prestation : om kost och träning på vetenskaplig grund

av Nicklas Neuman, Jacob Gudiol

Med Forma kroppen och maximera din prestation om kost och träning på vetenskaplig grund får du en djupare teoretisk grund för hur kost och träning påverkar kroppen och hur du applicerar detta på dina egna mål. Vill du veta hur en deff eller en bulk går till? Vill du veta hur du ska lägga upp din träning för att nå maximal styrka, volym eller uthållighet? Eller är du intresserad av att veta hur du åstadkommer en sund och hållbar viktminskning? Då är det här boken för dig.

Med djupa kunskaper i sina respektive ämnen beskriver författarna Nicklas Neuman och Jacob Gudiol hur du genom kost och träning formar din kropp oavsett om målet är ökad muskelmassa, rutor på magen eller ökad uthållighet.

Det här är ingen bantningsbok. Du får istället veta hur du reglerar din vikt genom kost och träning, och hur du behåller eller ökar din styrka, muskelmassa eller uthållighet samtidigt som du minskar ditt kroppsfett. Detta hittar du i kapitlen om viktminskning och deff.

Det finns också ett helt eget kapitel om bulk för dig som istället vill upp i vikt och öka din muskelmassa. För både deff och bulk finns konkreta förslag på kost- och träningsupplägg.

Boken tar upp hur energi och näring i kost och kosttillskott påverkar ämnesomsättningen. Du får veta varför vissa har så mycket lättare än andra att behålla eller nå sin önskade vikt, varför vi reagerar olika på kost och träning och vad du kan äta och hur du kan träna för att få resultat.

Här får du en grundlig genomgång av konditionsträning, styrketräning och stretching. Hur tränar elitidrottare inom konditionsträning? Hur många set behöver du utföra när du styrketränar? Hur fungerar stretching och hur mycket rörlighet behöver du för att kunna prestera?

Författarna ger dig en teoretisk och evidensbaserad plattform för att själv förstå vad du behöver införa i din kost, träning och vardag för att nå dina mål.

Är du ute efter litteratur som inte bara påstår sig ha en enkel lösning på ett komplext ämne, utan istället återger vetenskap, forskning och erfarenhet och översätter den till praktiska upplägg så är Forma kroppen och maximera din prestation boken för dig.

Köp den hos Bokus.