Läkemedel för viktminskning

Xenical online

Xenical som tillverkas av Roche

Xenical är ett läkemedel som används för att behandla fetma hos med övervikt. Det verkar i ditt matsmältningssystem och blockerar ungefär en tredjedel av fettet i maten du äter från att tas upp av tarmen.

Läkemedlet binder till enzymer i ditt matsmältningssystem (lipaser) och blockerar dem från att bryta ner en del av fettet du har ätit under din måltid. Fettet som inte brutits ner kan inte tas upp utan avlägsnas av kroppen.

Det används för behandling av fetma tillsammans med ett intag av en kalorifattig kost.

Användning

Dessa bantningspiller skall tas i samband med måltider som innehåller fett. Dock max tre tabletter om dagen. Om du äter för mycket fet mat, i samband med medicineringen, får du magproblem, och magen får arbeta hårdare för att bryta ner mängden fett. Därför kan en fettrik måltid orsaka magproblem. Eftersom Xenical kan minska upptaget av vitaminer i tarmen rekommenderar vi att du använder dig av ett vitamintillskott under behandlingstiden. Det kan användas flera år i sträck och det går därför bra att köpa det i större mängder vid samma tillfälle.

Biverkningar

De flesta receptbelagda läkemedel har någon form av eventuella biverkningar och detta är inget undantag. När du använder Xenical kan du uppleva vissa biverkningar. De vanligaste biverkningarna är; huvudvärk, diarré och utmattning, och oftast är dessa biverkningar snabbt övergående.

De flesta biverkningar som kan uppkomma beror på läkemedlets lokala verkan i mag-tarmkanalen. Följande oönskade effekter som framför allt förekommer i början av behandlingen, försvinner ofta efter en tid och uppkommer särskilt efter intag av fettrika måltider. Akut eller ökat behov av tarmtömning, gasbildning med tarmtömning och oljig eller fettrik avföring. Normalt sett försvinner dessa symtom vid fortsatt behandling och vid bibehållen rekommenderad diet.

Fungerar det?

Xenical har studerats. I kliniska tester, uppnådde nästan dubbelt så många patienter en genomsnittlig viktminskning på 10 procent eller mer av sin kroppsvikt på ett år, jämfört med dem som enbart höll en diet. Det ska dock kombineras med god kost. Det innebär normalt intag av fett. Om du använder det och tror att du kan äta massor av fet mat, kommer du att märka att magen protesterar. Det är meningslöst att äta medicinen om du trycker i dig socker och snabba kolhydrater. Om du däremot äter en balanserad kost skyndar det på viktnedgången.

För att undvika obehagliga biverkningar, bör du reducera ditt kaloriintag så att inte mer än 30 procent av kalorierna kommer från fett. Mer motion rekommenderas även.

Behandlingar

På svenska apoteket finns detta läkemedel att köpa i tabletter om 120mg. Detta mot recept.

Euroclinix, en av Europas större onlinekliniker, är godkända för denna typ av behandlingar med Xenical.