Hur mycket kostar fettsugning?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ingreppet som ska göras, om du ska göra ett kombinationsingrepp där du gör flera saker samtidigt med mera. Vissa områden kräver en större insats för att ta bort samma mängd fett som ett annat område.

En annan viktig punkt som styr det pris du betalar är var behandlingen görs. Det har på senare år blivit populärt att göra fettsugning utomlands där priserna i regel är lägre. Populära länder är Polen, Lettland, Litauen och Thailand. De som väljer att göra operationen i dessa länder väljer ofta att kombinera vistelsen med en semester. Tänk på att även om priset är lägre kan vara lägre utomlands, kan det finnas skydd och försäkringar som inte täcker felaktiga behandlingar. Undersök noggrant vad som gäller i det fall du funderar på.

Det är viktigt att du undersöker kostnaden för fettsugning som du skulle göra med valfritt annat större inköp i ditt liv. Det kan finnas ett antal potentiella fallgropar, speciellt i reklamen för billig fettsugning kan vara mycket missvisande och kan inkludera rejäla finansieringsavgifter som bara förklaras i det finstilta.

Kom ihåg att detta är ett medicinskt förfarande som kräver hänsyn till många faktorer förutom själva kostnaden. En sak är till exempel den erfarenhet och rykte som kirurgen som ska utföra behandlingen har. En läkare som specialiserat sig på fettsugning bör vara villig att förklara alla aspekterna av kirurgin, inklusive kostnad, olika tekniker, för- och nackdelar, förväntat resultat med mera.

Var inte rädd att ställa frågor. Dessutom vill ofta välrenommerade läkare gärna visa dig före- och efter-bilder på sina patienter. Det bör ge dig en god bild av läkarens kompetens. Försök även ta reda på vad tidigare patienter tycker om resultatet av deras tidigare ingrepp.

Kom ihåg att även om priser kan vara höga, kan kostnaden för din hälsa vara mycket större. Priset bör aldrig vara det bara att få en kosmetisk kirurgi förfarande.

Exempel på priser

Laserfettsugning / SmartLipo

Haka från 15 000 kr
Mage från 28 000 kr
Höfter från 21 000 kr
Rygg från 30 000 kr
Lår från 24 000 kr
Gynekomasti från 23 000 kr

Traditionell fettsugning

Haka från 12 000 kr
Mage från 22 000 kr
Höfter från 15 000 kr
Rygg från 25 000 kr
Lår från 17 000 kr
Gynekomasti från 18 000 kr

Radiofrekvensfettsugning / BodyTite

Haka från 15 000 kr
Mage från 27 000 kr
Höfter från 20 000 kr
Rygg från 30 000 kr
Lår från 20 000 kr
Gynekomasti från 23 000 kr