BodyTite / Radiofrekvensfettsugning

Body Tite, eller Radio Frequency Assisted LipoTightening (RFALT), är en av de senaste metoderna som tillkommit för fettsugning.

Tekniken använder en liten sond för fettsugning samtidig som huden stramas åt av behandlingen. Olika delar av kroppen kräver olika typer av värme för optimal fettsugning och konturering. Den speciellt utformade sonden med dess avancerade elektronik reglerar temperaturen konstant. Energin som avges från den inre sonden strömmar till den yttre elektroden vilket kontroller och riktar energin inifrån fettvävnaden och uppåt in i underhuden. Den yttre elektroden fungerar samtidigt som en termometer som noggrant mäter temperaturen i vävnaden. Om temperaturen närmar sig en skadlig nivå slås energin av per automatik. Denna funktion gör det möjligt för behandlaren att använda optimal temperatur under hela behandlingen. Denna sond gör det möjligt att gå någonstans från 5 till 25 mm djupt in i olika problemområden där patienten har oönskade fettdepåer.

Radiofrekvensfettsugning innebär att man med hjälp av precisionsreglerad värmeenergi alstrad av radiovågor smälter fettcellerna samtidigt som de sugs ut.

Fördelar

RFAL-tekniken har förmågan att värma jämnt både på små och stora områden. Det är säkert, effektivt och snabbt. BodyTite utgör ett betydande framsteg inom fettsugning och ger optimal åtstramhet för huden. Detta är speciellt viktigt för de patienter som har en slapp hud. Denna teknik möjliggör att kombinera fördelarna med traditionell fettsugning och laserfettsugning vilket möjliggör relativt stora fettsugningar med mindre risker samt enklare behandling och lindrigare efterförlopp.

Förfarandet möjliggör koagulering av adipocyter och små till medelstora blodkärl som leder till mindre traumatisk aspiration av fettceller med betydligt reducerad blåmärken, svullnad och smärta.

Ytterligare fördelar: Patienter med som blivit behandlade med denna metod kan dra nytta av en rad olika förbättringar som sträcker sig från jämnare uppkomsten av celluliter (CelluTite), behandling av konturen kring nacke och käke (NeckTite), åtstramning av lös hud i mindre områden som armen (ArmTite) och många andra.

En del kliniker utför radiofrekvensfettsugning i kombination med traditionell fettsugning för att åstadkomma bättre hudåtstramning eller som en mindre efterbehandling för patienter som vill bättra på resultatet av en tidigare fettsugning.

Nackdelar

Den största nackdelen med denna metod är att den är dyrare än traditionell fettsugning samt Laserfettsugning Smartlipo. En annan mindre nackdel är att den inte kan avlägsna lika stora mängder fett per tillfälle som traditionell fettsugning.