fettsugningar.nu

Lipödem

Hem > Lipödem

Länkar

Kontakta oss

Läs mer >

Lipödem fettsugning

Lipödem är en störning i fettvävnaden som kan behandlas effektivt med fettsugning. Denna sida ger en djupgående insikt i vad lipödem är, dess symtom, orsaker och de bästa behandlingsmetoderna. Läs vidare för att förstå vikten av rätt behandling och var du kan hitta de bästa klinikerna för lipödemfettsugning.

Vad är lipödem?

Lipödem är en kronisk sjukdom där en ojämn ansamling av fettvävnad uppstår, oftast på benen och ibland på armarna. Denna ansamling är inte ett resultat av övervikt eller fetma, utan snarare en störning i fettvävnaden. Lipödem kan orsaka smärta, svullnad och leda till andra komplikationer om det inte behandlas.

Lipödem symtom

Lipödem kännetecknas av flera symtom:

  • Ojämn ansamling av fett på benen eller armarna.
  • Smärta eller ömhet i de drabbade områdena.
  • Svullnad eller vätskeansamling.
  • Hud som känns kall eller knottrig.

Orsak till lipödem

Även om den exakta orsaken till lipödem inte är helt känd, finns det flera faktorer som kan bidra:

  • Genetik, där sjukdomen kan gå i familjen.
  • Hormonella förändringar, särskilt under pubertet, graviditet eller klimakteriet.
  • Inflammation i fettvävnaden.
  • Dålig lymfdränering.

Behandling

För att hantera lipödem effektivt finns det flera behandlingsalternativ. Fettsugning av lipödem är en av de mest populära metoderna, men det finns också andra alternativ som kost och träning.

Fettsugning lipödem

Fettsugning av lipödem, särskilt Smartlipo, är en metod där en laserfiber används för att värma upp fettvävnaden, vilket sedan kan sugas ut. Detta avlägsnar en stor del av fettcellerna i det behandlade området, vilket ger lättnad från symtomen på lipödem.

Kost

En balanserad kost kan hjälpa till att hantera symtomen på lipödem. Genom att äta en diet rik på antiinflammatoriska livsmedel och låg på bearbetade livsmedel kan patienter minska svullnad och smärta.

Hitta kliniker för behandling

Det finns flera kliniker i Sverige som specialiserar sig på behandling av lipödem. Nedan är några av de mest framstående klinikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Stockholm

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken är en framstående klinik i Stockholm som erbjuder behandling för lipödem. De använder den senaste tekniken, Smartlipo, för att effektivt behandla sjukdomen. Kliniken betonar vikten av att ge patienterna en säker och effektiv lipödemfettsugning, med snabb återhämtningstid. De erbjuder också råd och stöd för att hjälpa patienterna att hantera sina symtom efter behandlingen.

Hemsida: Nordiskakliniken.se

Besöksadress: Drottninggatan 33, Stockholm

E-post: [email protected]

Telefonnummer:08-411 76 76

Akademiskt centrum

Akademiskt Centrum Plastikkirurgi i Stockholm är specialiserade på behandling av lipödem. De beskriver lipödem som en kronisk störning i fettvävnaden där de ytliga mindre lymfkärlen, blodkärlen och nerverna är påverkade. Behandlingen de erbjuder är framförallt baserad på extensiv fettsugning av det drabbade området. Denna fettsugning är mer omfattande än en vanlig kroppsformande fettsugning och kan behöva upprepas flera gånger.

Hemsida: Akademisktcentrum.com

Besöksadress: Sveavägen 84, Stockholm

E-post: [email protected]

Telefonnummer: 020-899 111

Klinik Estetik

Klinik Estetik, belägen centralt i Stockholm, erbjuder behandling för de som lider av lipödem. De beskriver lipödem som en sjukdom där kroppens fettceller ökar i storlek, särskilt runt lår, mage, rumpa och höfter. Klinik Estetik betonar att lipödem ofta kan misstolkas som övervikt eller fetma, trots att det finns distinkta symtom som skiljer dem åt. För behandling av lipödem erbjuder de fettsugning, där fettansamlingarna tas bort. Efter operationen kan patienten behöva bära kompressionsplagg för att bibehålla formen.

Hemsida: Klinikestetik.se

Besöksadress: Kungsgatan 37, Stockholm

E-post: [email protected]

Telefonnummer: 08-411 30 45

Göteborg

Elite Clinic

Elite Clinic är en klinik som erbjuder fettsugning för att behandla lipödem. De beskriver lipödem som en kronisk sjukdom som främst drabbar kvinnor. Sjukdomen orsakar smärta, svullnad och oproportionerlig fettfördelning, oftast på benen. Elite Clinic betonar vikten av att diagnostisera och behandla lipödem tidigt för att förhindra komplikationer.

Hemsida: Eliteclinic.se

Besöksadress: Odinslundsgatan 25, Göteborg

E-post: [email protected]

Telefonnummer: 031-18 19 00

Clinica Borås

Clinica är en klinik som erbjuder fettsugning i Borås. De beskriver lipödem som en kronisk sjukdom som orsakar smärta och svullnad på grund av onormal fettansamling. De betonar att lipödem ofta misstas för fetma och att det är viktigt att skilja mellan de två tillstånden. Clinica erbjuder fettsugning som en effektiv behandling för lipödem.

Hemsida: Clinica.se

E-post: [email protected] 

Telefonnummer: 0739-144 707

Art Clinic

Art Clinic beskriver lipödem som en kronisk förändring i fettvävnaden som ofta är ärftlig. De nämner att sjukdomen ofta upptäcks vid puberteten eller efter graviditet. Symptom inkluderar tyngdkänsla, smärta och ömhet i de drabbade områdena. Art Clinic betonar att lipödem ofta misstas för fetma eller lymfödem. De erbjuder fettsugning som en behandling för att lindra symtomen och förbättra livskvaliteten.

Hemsida: Artclinic.se

Besöksadress: Göteborgsvägen 95, Mölndal

E-post: [email protected]

Telefonnummer: 010-499 86 00

Malmö

Estetikcentrum

Estetikcentrum i Malmö beskriver lipödem som en kronisk sjukdom som orsakar att kroppens fettceller ökar i storlek. Detta kan leda till smärta, tryckömhet och en oproportionerlig kroppsform. De betonar att det inte finns någon botande behandling för sjukdomen, men fettsugning av lipödem kan minska besvären. Estetikcentrum erbjuder fettsugning som en lösning för att minska smärta och obehag samt förbättra den visuella disproportionen som sjukdomen orsakar.

Hemsida: Estetikcentrum.se

Besöksadress: Studentgatan 6, Malmö

E-post: [email protected]

Telefonnummer: 040-65 66 660

Plastikkirurgi i Hässleholm AB

Plastikkirurgi i Hässleholm AB erbjuder liposkulptur, en vidareutveckling av fettsugning, där oönskade lokala fettansamlingar avlägsnas med tunna kanyler och vakuumsug. De behandlar även tidiga lipödem med hjälp av fettsugning. Kliniken använder sig av säkra traditionella och väl dokumenterade fettsugningsmetoder. De erbjuder två metoder: Tumecent Liposculpture och WAL (water-jet assisted liposuction). Fördelarna med dessa metoder inkluderar att de sker under lokalbedövning, ger lång smärtlindring efter ingreppet, och patienten kan återvända hem efter några timmar.

Hemsida: Plastikkirurgihassleholm.se

Besöksadress: Hässleholmsvägen 1, Stoby

E-post: [email protected] 

Telefonnummer: 045-14 58 30

Lomma Beauty

Lomma Beauty i Malmö erbjuder LPG Endermologie-behandlingar, en teknik som använder mekanisk cellulär stimulering för att ge en naturlig anti-aging effekt. Behandlingen kan användas för att behandla hud som har förlorat sin elasticitet på grund av olika faktorer, som viktändringar, ålderdom och graviditet. Den kan också hjälpa till med svullna ben, tunga och smärtsamma ben, samt svullna fötter och vrister som kan vara ett resultat av otillräcklig cirkulation av blod och lymfa. LPG Endermologie-behandlingen beskrivs som behaglig och påminner om manuell massage.

Hemsida: Lommabeauty.se

Besöksadress: Bronsgatan 10, Lomma

E-post: [email protected]

Telefonnummer: 0739-91 17 30

Efter behandling

Efter behandling av lipödem är det viktigt att följa alla råd och instruktioner från läkaren för att säkerställa bästa möjliga resultat. Detta inkluderar råd om läkning, träning och kost.

Läkning

Efter fettsugning kan det uppstå svullnad och blåmärken i det behandlade området. Det är viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner, inklusive att bära en stödkorsett och undvika intensiv fysisk aktivitet.

Träning

Det rekommenderas att undvika intensiv träning i minst 6 veckor efter behandlingen. Efter denna period kan patienter gradvis återgå till sina normala träningsrutiner.

Kost

En balanserad kost är avgörande för att upprätthålla resultaten av fettsugningen. Patienter bör äta en näringsrik diet och undvika överdriven konsumtion av bearbetade livsmedel.